Стачка на гръцките моряци и пристанищни работници блокира пристанищата за два

...
Стачка на гръцките моряци и пристанищни работници блокира пристанищата за два
Коментари Харесай

Стачка блокира гръцките пристанища, работа спряха и служителите в държавни болници

Стачка на гръцките моряци и пристанищни служащи блокира пристанищата за два дни. На котва до сряда остават всички типове плавателни съдове, предава БНР. 

Синдикатът на моряците и пристанищните служащи мина към протестни дейности в символ на митинг против изискванията на труд. Исканията на моряците включват промени в заплащането за ексклузивен труд, увеличение на месечното заплащане, назначение на повече служащи на непрекъснати трудови контракти.

Протестиращите гръцки моряци упорстват да се анулира решение на държавното управление, което понижава санкциите за работодателите при нарушавания на трудовите контракти към служащите. От синдикатите оповестяват, че би трябвало да се трансформират и изискванията за пенсиониране на пристанищните чиновници и моряците.

Нещо повече, моряците настояват, че не са получили нито едно евро помощи за пандемията, а от министерството на комерсиалния флот оповестяват за отпуснати 67 милиона евро помощ за корабоплаването. 

Стачкуват и чиновниците на държавните лечебни заведения в Гърция. Те преустановиха работата си в диапазона сред 9:00 и 15:00 часа, оповестява електронното издание на атинския всекидневник Iemerida. Служителите в лечебните заведения упорстват за нарастване на заплатите, гарантиране на доставки на санитарни материали за отбрана от COVID-19, както и наемането на задоволителен брой личен състав за справяне с тежките обстановки в медицинските заведения. Планиран е и протест пред постройката на Министерството на труда в столицата на южната ни съседка, който ще стартира в 10:00 часа. По същото време се чака протестен протест и в Солун. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР